Yeni Doğan Bebek Bakımı Nasıl Olmalı?

746 0
Yeni Doğan Bebek Bakımı Nasıl Olmalı?

Yeni Doğan Bebek Bakımı Nasıl Olmalı?

Merhaba Güzel Dostlarım,

Bebeğinizi ilk kez hastanede gördüğünüz burada öptünüz ve burada emzirdiniz ama duygusallığa gerek yok çünkü, evim evim güzel evim. Bana öyle geliyor ki evim dışında saray olsa rahat edemem o yüzden doğumdan sonra evime gitmek beni çok mutlu etmişti kendi evin nerede ne yapıyorsun biliyorsun. Peki evimize geldik hastane hemşireleri bilgi verdi veya vermedi ben taburcu sonrası ne yapmanız gerektiğini tecrübeden sabit bir şekilde sizinle paylaşacağım.

  1. Bebeğiniz emmek istedikçe emzirin: 5-3 saatten fazla uyumasına izin vermeyin. Bu durum bende 2 ayına kadar devam etti sonrasında uyandıkça emzirdim. Doktorunuz muhtemel çıkarken size bilgi verecektir. Benim doktorum “uyuyor olsa bile uyandır emzir uyut” demişti. Bende öyle yaptım ama uyuyan çocuğu uyandırmak emzirmek ve sonra gazını çıkarıp tekrar uyutmak tam bir işkence ama geçiyor sabırlı olun. Benim annem bunu duyduğunda tepkisi “uyuyan çocuk uyandırılıp emzirilir mi? Acıkan çocuk zaten kendiliğinden uyanır” demişti. Eminim sizin anneniz veya kaynananız aynen böyle diyecektir.
  2. Göz bakımını günde en az bir defa yapın. Kaynamış ve ılıtılmış suya pamuk veya tülbent batırarak temizleyebilirsiniz. Tülbenttin bir ucunu suda ıslatın ve işten dışarıya doğru gözünü silin.
  3. Günlük olarak ayaklarına ve göbeğine masaj yapın. Aldığınız veya doktorunuz tarafından tavsiye edilen yağ ile bebeğinizin ayaklarına ve göbeğine masaj yapın. Bu bebeğinizin gazını rahat çıkarmasına ve rahatlamasına neden olacaktır.
  4. Bebeğinizin tüm vücudunu günde bir defa silin. Suyu kaynamış ılımış su olduğuna dikkat edin. Göbeği düştükten sonra yazın her gün kışın 2-3 günde bir banyo yaptırın.
  5. Doktorunuza danışmadan kesinlikle mama vermeyin. İlk zamanlar iki defa emer yorulur bu sizi doymuyor diye düşündürmesin zaten ufacık midesi var doyuyordu. Sadece sütüm var mı diye kontrol etmek için afifçe göğsünüzün ucunu sıkıp süt geliyor mu diye kontrol edin. Yine de sütünüzün az geldiğini düşünüyorsanız Sütümü Nasıl Arttırabilirim? Yazımı okuyabilirsiniz.
  6. Beslenme sonrası kusmuğunda boğulma olmaması için yan yatırın. Hep aynı tarafa yatırmadığınıza dikkat edin. İlk sağa yatırdıysanız sonra sola yatırın. Kafa yapısının oluştuğu ilk 3 ayda bu önemlidir.
  7. Dışarıdan geldiğinizde ellerinizi yıkayın.
  8. Beslenme sonrası bebeğinizin rengine bakım. Yeni doğan bebeklerde sarılık maalesef ki olabiliyor rengine dikkat edin.
  9. Beşiğinin üzerine tülbent vs. sermeyin. Sarılık olursa renk farkını anlayamazsınız.
  10. Bebeğinizi emzirdikten sonra sırtına hafifçe vurup gazını çıkarın.
  11. Kalça ultrasonu 1.ayın sonunda mutlaka yaptırın.

Yeni Doğan Bebek Bakımı Nasıl Olmalı? yazımı okudunuz. Bunların dışında eklemek istedikleriniz varsa yoruma yazabilirsiniz.

Keyifli günler dilerim.

Bir cevap yazın