Saksıda Yetişebilecek Bitkiler
Merhaba Güzel Dostlarım,
Kendinize edinebileceğiniz en güzel hobilerden biridir saksı bahçeciliği. Hem evde zamanın daha verimli geçmesini sağlarsınız hemde eliniz toprağa değeceği için stres atmış olacaksınız. Tabii bunu sadece saksıda yapmak zorunda değilsiniz eğer bitki ekecek bir bahçeniz varsa burada deneyin ama metropol hayatta yaşadığımızı düşünürken çoğu kişinin böyle bir şansı olmayacaktır.
Peki saksıda hangi bitkileri büyütebiliriz? ve bu bitkiler bize nasıl yarar sağlayacaktır. Gelin beraber bakalım.
Saksıda Yetişebilecek Bitkiler Nelerdir?
Yazacağım bitkilerin hepsi örnektir ve eklemeler yapabilirsiniz.
1.Aloe Vera
Her evde en az bir tane bulunması gereken bir bitkidir aloe vera’dır. Hem saksıda hemde bahçe alanlarda büyüyebilen bir bitkidir ve az su ile de büyüyebilir. Bol güneşi seven aloe vera bitkisi iç mekan bitkisidir. Güneş ışığı gibi bir çok yanığın hem acısını alan hemde görüntüsünü düzeltebilen bu bitki genelde ticari amaçla büyütülüp satılmaktadır.
Aloe vera bitkisinin saksıda nasıl yetiştirildiğini ve faydalarını merak ediyorsanız Aloe Vera Nasıl Yetişir? Faydaları Nelerdir? yazımı okumanızı tavsiye ederim.
2. Lavanta
Dinlenmenizi ve uyku düzenini gelişmesini sağlayan lavanta, özellikle uyku sorunu yaşayan kişilerin evlerinde bulunmalıdır ki küçük bir lavanta poşeti yapıp yastığının altına istediği zaman koyabilsin. Ayrıca hazımsızlık ve migren sorun yaşayanlarında çay yaparak lavantayı içmesi gerekmektedir. Hatta özel karışımlar oluşturarak kepek sorununu bile çözebilirsiniz.
Lavanta bitkisinin saksıda nasıl yetiştirildiğini ve faydalarını merak ediyorsanız Saksıda Lavanta Dikimi ve Faydaları yazımı okumanızı tavsiye ederim.
3.Dereotu
Pek çok kişinin yemesi durumunda sindirim sistemine yardımcı olan ve adet ağrılarını azaltan dere otu saksıda yetiştirilebilecek bir başka bitkidir. Hızlıca kilo vermeye sağlar ve yemeklerin vazgeçilmezidir.
Dereotu bitkisinin faydaları ve saksıda nasıl yetiştiğini merak ediyorsanız Dereotu Faydaları ve Saksıda Dereotu Nasıl Yetişir? yazımı okumanızı tavsiye ederim.
4. Soğan
Saksıda soğan yetiştirmek için çokta çaba harcamaya gerek yok aslında. Çünkü şimdilerde almış olduğumuz soğanlar birazda nem ve sıcak havayı görünce hemen taze soğan oluveriyor. Bize ise çıkan bu soğanları saksıya dikmek kalıyor. Anti bakteriler özelliğe sahiptir ve akciğerdeki enfeksiyonu temizler.
Soğan bitkisinin faydaları ve saksıda nasıl yetiştiğini merak ediyorsanız Soğanın Faydaları ve Saksıda Soğanın Nasıl Yetişir? yazımı okumanızı tavsiye ederim.
5. Sarımsak
Her yemeğe tat katan ve faydaları saymakla bitmeyen sarımsak, evimizde de her daim taze bir şekilde bulunmalıdır. Genelde kötü kokusu nedeniyle pek sevilmeyen sarımsak kanseri önler, kalp rahatsızlıklarını engeller ve soğuk algınlığı sendromlarını hafifletir.
Sarımsak bitkisinin faydaları ve saksıda nasıl yetiştiğini merak ediyorsanız Sarımsağın Faydaları ve Saksıda Sarımsak Nasıl Yetişir? yazımı okumanızı tavsiye ederim.
6. Maydanoz
A ve C vitaminleri bakımından güçlü olan maydanoz aynı zamanda bağışıklık sisteminiz de güçlendirmektedir. Saksıda yetiştirilmesi en basit bitkilerden biridir. Eğer kemiklerinizin daha güçlü olmasını veya kan basıncını dengelemek isterseniz maydanozu balkonunuzdan eksik etmemenizi öneririm.
Maydanoz bitkisinin faydaları ve saksıda nasıl yetiştiğini merak ediyorsanız Saksıda Maydanoz Dikimi ve Faydaları yazımı okumanızı tavsiye ederim.
7. Nane
Sindirim sistemine yardımcı olan nane içerisin de A, B ve C vitaminlerini barındırır. Saksıda güzel kokular salan nanenin mide bulantısını azaltığı da bilinen bir gerçektir. Suyu çok seven nane bitkini filizlendirme ve çoğaltmasını seyretmek sizi mutlu edecektir.
Nane bitkisinin faydaları ve saksıda nasıl yetiştiğini merak ediyorsanız Saksıda Nane Dikimi ve Faydaları yazımı okumanızı tavsiye ederim.
Saksıda yetişebilecek bitkiler yazımı okudunuz. Saksıda yetişebilecek bitkilerden benim aklıma gelen ve deneyerek öğrendiğim bunlardır. Bu bitkilerin dışında eklemek istedikleriniz varsa yoruma yazabilirsiniz.
Keyifli günler dilerim.