Saksıda Domates Yetiştirmenin Püf Noktaları

926 0

Saksıda Domates Yetiştirmenin Püf Noktaları

Domatesleriniz İçin En İyi Yeri Seçin

Domates bitkilerinizin günde en az altı saat güneş ışığı aldığından emin olmak gerekir. Bu nedenle, domates için düşündüğünüz yerin iyi güneş alması lazım. Günde sadece bir saat güneş gören bir veranda iyi bir yer olmaz.

Domateslerinizi nereye koymanız gerektiğinin bir diğer önemli durumu, onlara nasıl su vereceğinizi düşünmektir. Bu yüzden kolayca sulayabileceğiniz bir yerde olduklarından emin olun.

Domates Fidesinin Derinliğine Bakın

Saksıda Domates Yetiştirmenin Püf Noktaları

Domatesinizi bir saksıya diktiğinizde, domates fidelerinin çoğu kısmı toprağın altında kalacak şekilde derine dikmek en iyisidir, ancak bitki yapraklarının toprağın üzerinde olduğundan emin olun.

Domates Bitkileriniz İçin Doğru Saksı Seçtiğinizden Emin Olun

Tam büyümüş bir domates bitkisinin sağlıklı bir bitki olabilmesi için kökünün bol alana ihtiyacı vardır.

Saksıda domates yetiştirmek için en iyi saksı boyutu, belirli sıradan domatesler için en az 45 cm’dir.

Doğru Destek Seçtiğinizden Emin Olun

Saksıda Domates Yetiştirmenin Püf Noktaları

Domates bitkileri söz konusu olduğunda, genellikle yukarıda belirttiğim gibi çevresine destek sağlamak önemlidir. Bunun için eğer isterseniz bir kafes sistemi ayarlayın ya da uzun sopalar kullanabilirsiniz.

Eğer bir kafes sistemi yapacaksanız bunu bitkinin köklerine zarar vermemek için büyümeye yapmadan iyi olacaktır.

Doğru Toprağı Seçin

Saksıda domates yetiştirirken, toprağınızın aşırı sıkışmasını engelleyin ve bitkinizin rahat hava alabileceği bir ortam sağlayın. Toprağın gübre ve normal orman orman toprağı olması iyi olacaktır.

Doğru Suladığınızdan Emin Olun

Domates fidesini etkili bir sulama programına sahip olması gerekir. Sulamayı doğru yaptığınızdan emin olmak, saksıdaki bitkinin  büyük bir parçasıdır.

Domates toprağın kuru olmadığından emin olmanız gerekir tabii fazla sulamadığınızdan da emin olunmalı. Çünkü domates bitkisinin aşırı sulanması gövdenin çürümesine neden olabilir ve bu bitkiyi öldürür.

Domates bitkisi meyve vermeye başladığında, toprağın kuru kalmaması gerekir, kurursa ve daha sonra doyma noktasına kadar sulanırsa, domatesleriniz çatlamaya veya yarılmaya meyilli hale gelebilir.

Sıcak ve kurak dönemler sırasında domates bitkilerinizi sadece bir kez değil, günde birkaç kez sulamanız gerekebilir.

Domates bitkilerinizi sularken kullanabileceğiniz bir diğer hile de sabahları sulamaktır, sabah saatlerinde sulandıklarında bitkiler suyu daha verimli kullanırlar.

Domates Bitkilerinizi Besleyin

Başlangıçta su yeterli olacaktır sonunda bu da yeterli gelmeyecektir. Domates fidesi için gübreler mevcuttur özellikle domates için olmasa da saf gübre her yerden alabilirsiniz.

Sıradan gübrenin yanı sira ayrıca solucan gübresi de domates fidesine iyi gelecektir. Solucan gübresi, solucanların sindirim atıklarıdır.

Saksıda Domates Yetiştirmenin Püf Noktaları yazımı okudunuz.


Saksıda domates yetiştirmenin püf noktaları yazıma benzer  aşağıdaki içeriklerde ilgini çekebilir;

Stresten Uzaklaştıran Ev Bitkiler

Soğanın Faydaları ve Saksıda Soğanın Nasıl Yetişir?

Saksıda Lavanta Dikimi ve Faydaları

Saksıda Limon Filizlendirme

Saksıda Maydanoz Dikimi ve Faydaları

Keyifli günler dilerim.

Bir yanıt yazın