Biberon Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

1222 0
Biberon Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Biberon Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Küçük sevinç demetinizin geldiği andan itibaren, her ikiniz de emzirme yoluyla bağdan zevk alıyor ve güçlendiriyor olabilirsiniz. Elbette emzirme her ikiniz için de ‘en iyisidir’. Ancak, yetersiz anne sütü, hastalık veya doğum izninizin bitmesi  gibi çeşitli nedenlerle biberonla beslemeye başlamanız gereken zaman gelebilir. Biberonla besleme birçok nedenden dolayı rahattır. Bebeğinizi biberonla sadece evde değil heryer de doyurabilirsiniz. Ya da sadece siz degil herkes tarafından yapılabilir.

Bununla birlikte, bu konuda çok rahat olmayan bir gerçek var, yani şişeyi yıkamak ve sterilize etmek. Küçüklüğünüz, bağışıklığı henüz iyi gelişmediği için hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı oldukça savunmasızdır. Bu nedenle, besleme ekipmanının mikrop içermediğinden emin olmak gerekir.

Biberonu Neden Sterilize Etmeliyim?

Sıcak su ile yıkadığınız ve steril bir kapta sakladığınız sürece her yemekten sonra sterilize etmeniz gerekmez. Biberonlarin belirli aralıklarla, arada bir sterilize edilmesi yeterlidir. Bebeğiniz yakın zamanda grip veya soğuk algınlığı yaşadıysa, biberonunu mutlaka sık sık temizlemeniz gerekecektik.

Biberon Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Biberon Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler aşağıdaki gibidir;

1. Temiz İçme Suyu Kullanın

Musluk suyunda kirletici maddeler olabilir. Zaten çoğu musluk suyunun kireçli olduğu bilinir. Bu nedenle, temizlik için içme suyu kullanızı tavsiye ederim. Buhar sterilizatörü kullanıyor olsanız bile, tam koruma sağlamak için içme suyu kullanmalısınız.

2. Biberon temizleme malzemelerini temizleme

Evet biraz karışık bir başlık oldu ama tam olarak böyle. Yani biberon temizlemek için  kullandığınız tüm malzemelerin temizliği. İçerisine koyduğunuz küçük kap, temizlemek için kullandığınız sünger veya biberon temizligi için kullanılan küçük fırçayı vs.

Biberon fırçalarını biberonun içerisine temizlemek için kullanacaksınız.

Bulaşık makinesi de biberonları temizlemek için kullanılabilir. Malzemeleri makinenin üst rafına yerleştirin ve ılık bir döngüde çalıştırın (böylece eriyemezler) ve deterjan koymayın.

Kapaklar dahil tüm biberon parçalarında süt kalıntılarını giderin.

Artık sütün kurumasını önlemek için bebeğinizi besledikten  hemen sonra yıkayın. Temizleme işlemini bitirdikten sonra, tüm sabunu veya sirke kullandıysanız sirkeyi dikkatlice temizleyerek biberondan ayıklayın. Sterilizasyona geçmeden önce ellerinizi iyice yıkayın.

3. Plâstik Beberonlar

Bebeğiniz için plastik biberon satın alınması genel olarak tavsiye edilmez. Olabildiğince bebek biberonu alırken çam olanı tercih edin. Ancak gerçek anlamda tavsiye edilen veya güvenilir markaların plastik biberonları satın alabilirsiniz.

Kullanmadan önce yeni şişeleri sterilize etmeyi unutmayın. Özel talimatlar olmadıkça, cam şişeler plastiklerle aynı şekilde sterilize edilebilir.

Şişeleri ve meme uçlarını düzenli olarak yarık, çizik veya çatlak açısından kontrol edin ve hasarlı besleme ekipmanını değiştirin. Bakteriler bu tür yerlerde birikme eğilimindedir ve tam temizlik sonrasında bile hayatta kalırlar.

4. Ayrı Kurutma

Sterilize edilmiş şişeleri kurutmak için temiz ve özel bir bez kullanın. Tozdan kaynaklanan kontaminasyonu önlemek için ayrı bir rafta ve mümkünse hava geçirmez bir kapta saklayın. Çünkü ıslak halde virüslerin veya bakterilerin biberonla tutunması daha kolay olacaktır.

5. Beslenmeden Hemen Elinize Alın

Biberonları sadece beslenme öncesin ortaya  çıkarın. Beslenme ekipmanlarını mikroplardan uzak tutmak için kapalı bir şişeye koymak mikroplardan koruyacaktır.

6. Ellerinizi Yıkayın

Biberonları temizlemeye başlamadan önce ellerinizi iyice yıkayın. Sterilize edilmiş şişeleri uzun süre dışarıda tutmayın.

Biberon Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler yazımı okudunuz. Sizin de eklemek istedikleriniz varsa yoruma yazabilirsiniz.

Keyifli günler dilerim.

Bir yanıt yazın