Bebeklerde Deri Döküntüsü

3936 0
Bebeklerde Deri Döküntüsü

Bebeklerde Deri Döküntüsü

Merhaba Güzel Dostlarım,

Bebeklerde deri döküntüsü, ilk günden biri bebeğimizde dikkat edilmesi gereken cilt hastalıkların biridir. Eğer dikkat etmez ve önemsemezseniz bebeğinizin acılar içerisinde ağlamasını seyretmek zorunda kalırsınız. Buda çok çok zor bir durum olur.

En yaygın cilt sorunu hiç kuşkusuz pişik ve isiliktir. Bunlar başta olmak üzere diğer tüm cilt sorunlarından bahsedeceğim.

Bebekte Deri Döküntüleri Nelerdir?

  1. Bebek Aknesi (Yeni Doğan Aknesi)

Bu akneler bazen bebeğin doğumundan bir ay sonra çıkabilir. Normal sivilceye benzer ve içleri doludur. Dışarıdan da rahatlıkla belli olur. Çok sık olarak alın bölgesinde ve yanaklarda çıkar. Bebeğinizin yüzünü günlük yıkamanız veya silmeniz aknelerin yavaş yavaş yok olmasını sağlayacaktır. 3 aylık bebeklerde geçmesi daha uzun sürecektir bu nedenle doktora gitmesi gerekebilir. Bebek aknesi hakkında daha fazla bilgi merak ederseniz Yeni Doğan Aknesi Nedir? Nasıl Geçer? yazımı okumanızı tavsiye ederim.

  1. KonakBebeklerde Deri Döküntüsü

Bebeklerde deri döküntüsü konusunda en çok karşılaşılan rahatsızlık konaktır. Genelde 2-3 aylıkken bebeğinizin başında çıkan bu deri döküntüsü bebeğinize bir zarar vermez ve kaşıntı yapmaz. Sarımsı, yağlı pullu bu tabaka zeytin yağı ile kolaylıkla çıkar. Tek yapmanız gereken banyodan önce zeytinyağını bebeğin kafasını bulamak ve taramak. Her taradığınızda sarımsı tabaka dökülecektir.

  1. Egzama

Cildin kaşınmasına kurumasına ve çatlamasına neden olan durumdur. 6 aydan küçük bebeklerde alerjik nedenler çıkması muhtemeldir. Doktorunuzun tavsiye ettiği kremlerle ve merhemler iyileşecektir.

  1. Kurdeşen

Ciltte ortaya çıkan kabarık, kaşıntı ve döküntüdür. Genelde bebeklerin yedikleri ve içtikleri nedeniyle olur. Bazen süt bazen de yumurta kurdeşene neden olabilir.

  1. İltihaplı Uçuk

Cildin yüzey takalarında iltihaplı kabarcıklara neden olan bulaşıcı yaradır. Çocuğun buna dokunmamasını sağlanmalı eğer dokunursa diğer yerlerde bulaşabilir. Doktorun vereceği kremle geçecektir.

  1. Küçük Beyaz Noktalar

İsmini tam olarak bilemediğim için böyle yazdım ama resimden anlamışsınızdır. Bu genelde yeni doğanlarda çıkar ve zararsızdır.

  1. Pişik

    Bebeklerde Deri Döküntüsü

Bebek bezinin içerisinde kalan bölgenin sürtünme ile oluşturduğu cilt sorunudur. Genelde bezin uzun süre değişmemesi nedeniyle oluşur. Bebeğinizin vücudunu temiz ve kuru tutmak ve her bez değiştirmede krem sürmek bu sorunlardan kurtarabilecektir. Bebekte Pişik yazımı okuyabilirsiniz.

  1. Saçkıran

Saçkıran, vücutta yuvarlak şekilde yaraların çıkması sağlanan cilt lekesidir. Doktorunuzun tavsiye edeceği kremlerle kolaylıkla geçer.

  1. UyuzBebeklerde Deri Döküntüsü

Her yaşta insanın karşılaştığı yaygın deri hastalığıdır. Genelde aile üyeleri arasında yayılır o yüzden aile üyelerinde varsa bebekte olma ihtimali vardır.

Bebekte Deri Döküntüsü Nasıl Geçer?

Bebeklerde deri döküntüleri genellikle doğal ve geçicidir. Ancak, bazı durumlarda bu döküntüler ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Önemli olan, döküntünün nerede, nasıl ve ne zaman ortaya çıktığını ve eşlik eden diğer belirtileri gözlemlemektir.

Eczema, atopik dermatit veya alerjik reaksiyonlar gibi kronik deri hastalıkları olan bebeklerde döküntüler daha sık görülür. Bu durumlarda, doktorunuz size özel bir krem, losyon veya ilaç önerebilir.

Alerjik reaksiyonların sebebi olarak görülen bebek mamaları, bebek bezi, kozmetikler veya deterjanlar gibi nesneler, bebeğinizin döküntülerinden kurtulması için ortadan kaldırılmalıdır.

Bazı döküntüler sadece birkaç saat veya gün içinde kendiliğinden kaybolurken, bazıları birkaç hafta veya daha uzun süre boyunca devam edebilir. Eğer döküntüler ciddi veya uzun süreli ise, doktorunuzla konuşmalısınız.

Ayrıca bebeklerin cildinin nemsiz olduğu unutulmamalı ve cildi nemlendirmek için uygun nemlendirici kremler kullanılması önerilir.

Bebekte deri döküntüsü önemli bir konudur ve bu makalem size cilt sorunları ile alakalı fikir vermek adına yazılmıştır eğer müdahale edemeyecek kadar kötü durumdaysa bebeğinizi bekletmeden doktorunuza başvurun.

Bebeklerde deri döküntüsü ilgili yazımdan yukarıda ki konulardan bahsettim. Bunların dışında eklemek istedikleriniz varsa yoruma yazabilirsiniz.

Keyifli günler dilerim.

Bir cevap yazın